Kulinarna podróż do Czech w brzeskiej Wozowni

0
Reklama

W marcu miłośnicy kuchni europejskiej będą mogli zapoznać się bliżej z daniami naszych południowych sąsiadów. Już 14. i 28. marca bowiem w Restauracji „Wozownia” w Brzegu odbędą się wieczory z kuchnią czeską.


Polacy szczególnie umiłowali sobie kuchnię sympatycznych sąsiadów z południa. Dania czeskie to nie tylko smażony ser i frytki, ale także wiele pysznych potraw, gulaszów, dań mięsnych, ale też zup i deserów. Kto chciałby poznać bliżej smaki Czech – ten jak najszybciej powinien zarezerwować miejsce na jednym z dwóch wieczorów z kuchnią czeską, które odbędą się w marcu w Wozowni.

Reklama - ciąg dalszy wpisu poniżej

W menu wieczoru znalazły się 4 wyjątkowe dania, które zostaną przygotowane specjalnie dla klientów lokalu, zgodnie z oryginalnymi recepturami. Na początek podana zostanie przystawka, którą będzie Bulharka, czyli klasyczna, czeska grzanka zapieczona z serem. Następnie przyjdzie pora na Cesnekovą Polevkę czyli tradycyjną zupę czosnkową. Jako danie główne podane zostaną Knedliky s gulasem a zelim czyli Knedliki z gulaszem i zasmażoną kapustą. Na deser podane zostanie z kolei ciastko „Rakovicka” z bitą śmietaną.

Aby wziąć udział w wieczorze czeskim i delektować się wyżej wymienionymi, pysznymi daniami trzeba jak najszybciej dokonać rezerwacji – bowiem liczba miejsc jest ograniczona. Rezerwacje przyjmowane są w godzinach pracy Restauracji pod numerami telefonów: 77 416 5199 oraz 786 869 098.

Koszt udziału w wieczorze jest – biorąc pod uwagę jakość i ilość potraw – symboliczny i wynosi jedynie 59 złotych od osoby. Dla przypomnienia, wieczory czeskie w „Wozowni” zaplanowano na czwartek 14.03.2019 oraz na czwartek 28.03.2019 na godzinę 18:00.

W imieniu właścicieli lokalu serdecznie zapraszamy do udziału w kolacji. Tygodnik Panorama i portal Brzeg24.pl objęły wydarzenie patronatem medialnym.

Reklama