W „10-tce” pachnie już Świętami …

0
Reklama

Po sukcesie Damiana Kordasa (mieszkańca Brzegu) w programie kulinarnym każdy Średniak zapragnął zostać prawdziwym Masterchefem.


Szkolenie na szefa kuchni rozpoczęliśmy od zapoznania się z aromatycznymi przyprawami takimi jak laska wanilii, cynamonu oraz anyżu. Następnie zabraliśmy się za zagniatanie i wałkowanie ciasta, z którego to później nasze sprawne rączki wykrawały foremkami różne kształty. Kolejno nasze ozdoby suszyły się przez kilka dni, po czym zostały pomalowane farbkami i przyprószone magicznym pyłem w postaci brokatu.
Dzięki pomocy naszych kochanych rodziców mieliśmy również możliwość ozdabiania pierniczkowych ciasteczek, które upiekła nam mamusia naszej koleżanki Agatki. Pierniczki malowaliśmy kolorowym lukrem, przyklejaliśmy rożne ozdoby, a najlepsze było na końcu. Wyjadaliśmy pozostałości kolorowych ozdób i lizaliśmy słodziutki lukier.
Efekty naszej pracy powiesimy już nie długo w naszych domach na pięknych choinkach.

Reklama - ciąg dalszy wpisu poniżej

Joanna Okonkowska i Katarzyna Kołodziejska

Reklama